josefinesdays.blogg.se

13 april - songkran

Publicerad 2013-04-13 18:49:00 i resa,

Igår och idag har vi firat songkran här i thailand. Songkran är det thailändska nyåret, man hyllar vattnet. Många gator stängs av och i stort sätt alla affärer stängs ner och all befolkning har vattenkrig på gatorna i två dagar för att hylla vattnet, önska ett gott och lyckligt år och för att svalka ner varandra eftersom april är thailands varmaste månad. Så idag köpte vi vattenpistoler och gav oss ut i vattenkriget på gatorna. Det var helt sjukt! Något av det häftigaste jag gjort!
 

13 april - phuket

Publicerad 2013-04-13 08:10:35 i resa,

Har dåligt batteri på surfplattan så hinner inte skriva så mycket! Nu är vi iallafall i phuket, vädret är dåligt och vi tröstar oss själva med att bo på lyxhotell. Slänger upp lite bilder från de senaste dagarna.
 

9 april - koh phi phi

Publicerad 2013-04-09 14:07:59 i resa,

Vi är fortfarande kvar på phi phi. Det händer inte så mycket på dagarna här och stränderna är inte speciellt fina, det som gör phi phi är det galna nattlivet. Det är verkligen helt sjukt, hinkar med alkohol, eldhopprep och taggade människor överallt. Vi har varit hos frisören till klockan halv tolv på natten och gjort slingor med varsin öl i handen, julia har tatuerat sig, vi har varit på thaiboxning och gjort en massa mer sjuka saker. Det har varit kul att prova på phi phi och nattlivet här, men jag är ingen partytjej så jag känner mig klar här nu. Imorgon åker vi vidare mot phuket och karon beach där vi ska ta det lugnt och njuta av den sista tiden på våran asienresa. 
 
 
Blandade bilder från våra dagar på phi phi

7 april - koh phi phi

Publicerad 2013-04-07 12:59:00 i resa,

Vi är på ön koh phi phi i thailand nu. Båtresan hit från koh lipe var hemsk.. Vi vaknade på morgonen av att det åskade och regnade. Vi åkte först på en färja i tre timmar, eftersom det var storm på havet gungade båten konstant och massor folk spydde. Sedan bytte vi båt till en motorbåt, åkte i cirka fyra timmar, tills vi fick slut på bensin. Så vi var fast mitt ute på havet utan bensin i en halvtimme, efter det kom en annan motorbåt som vi fick hoppa över till. Den resan var bland det äckligaste jag varit med om, det var så sjukt höga vågor så det kändes som att båten skulle välta flera gånger. Kroppen är helt mörbultad efter hur mycket man flög runt på den båtresan. Nu har vi varit på koh phi phi i tre dagar, har fått lite hemlängtan som jag försökt bota med shopping.. Men det är bara två veckor kvar nu så snart får jag träffa alla mina fina där hemma!
 
Bilder från de senaste dagarna

3 april - koh lipe

Publicerad 2013-04-04 06:47:00 i resa,

Idag har vi varit på snorklingstur med båt. Vi har åkt runt mellan olika öar i närheten av koh lipe och snorklat vid olika korallrev. Stannade även på en strand där det bodde apor och åt lunch där. Vi satt kvar i vår båt och kastade frukt till aporna som var på stranden. Aporna blev helt galna och slogs om frukten och började ta sig närmre vår båt. Vissa simmade ut i vattnet och vissa klättrade upp på båten så chauffören fick jaga bort dem. De kan vara ganska aggresiva och dom morrade på oss när dom klättrade upp på båten. Snorklingen var helt perfekt, vi var vid jättevackra korallrrev och fick se massor fiskar. Eftersom vissa slängde i mat till fiskarna så kom de upp till ytan och vart väldigt påträngade på oss människor. De kunde simma mot en i så stora stim att det smattrade till i cyklopet och det kändes nästan som att en människa rörde en när de simmade nära eftersom de simmade i så kompakta stim. 
 

1 april - koh lipe

Publicerad 2013-04-01 20:35:00 i resa,

Har spenderat ännu en underbar dag på stranden, idag provade vi även att snorkla för första gången i thailand. Innan vi gick till stranden körde vi lite halvhjärtad styrketräning på rummet, min kropp är verkligen inte i form! På eftermiddagen dök julia upp här på koh lipe så vi har pratat om våra resor och tagit det lugnt hela kvällen.
 

Om

Min profilbild

Josefine

Sverige, 21 år. Får inte nog av att resa och har gjort allt ifrån att volntära i afrika, backpacka i asien och glassa runt på shoppinggator i europa. Gillar kärlek, vänskap, träning, foto, kläder, musik och allt sånt där. Bor för tillfället i en alldeles för liten stad och har alldeles för stora drömmar. Hoppas att inom en snar framtid packa väskan och ge mig iväg på nya äventyr i livet och kanske en dag hitta mig själv, eller något annat intressant.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela