josefinesdays.blogg.se

Piccadilly, regent street, oxford street, covent garden

Publicerad 2013-09-30 23:59:00 i england,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från i lördags när jag spenderade hela dagen inne i london. Shoppade galet mycket och lyckades gå igenom många kända delar av london som oxford street, covent garden, piccadilly circus, regent street med mera. Gillar bara den här staden mer och mer för varje dag som går. Känns rätt deprimerande att jämföra gatorna här som alltid är överfyllda med människor och massor liv och rörelse med lilla torget i motala där man på sin höjd kan se en tant, en alkis och en kråka på torget en lördagseftermiddag. 
 

I ♥ shopping pt 2

Publicerad 2013-09-30 12:55:00 i england, shopping,

 
 
 
 
Ännu mera shopping. Hittade den perfekta beiga höstkappan på forever 21, svårt att få en rättvis bild på den men den är iallafall supersnygg enligt mig! Den med mina nya höstklackar från scorett kommer göra min höst lite bättre. Tyvärr är det för varmt för att klä sig i höstjacka här än så länge och i sverige verkar det snart vara dags för vinterjacka? Hoppas jag lyckas pricka in hösten någonstans i år, jag har ju haft värme och sol sedan jag åkte till asien i februari. Lyckades komma hem lagom till den svenska våren och sen blev det sommar, sedan när hösten började komma till sverige åkte jag till england där det fortfarande är sensommar påväg mot höst. 

I ♥ shopping

Publicerad 2013-09-30 12:45:00 i england, shopping,

 
 
 
 
 
 
 
Lite saker jag har shoppat de senaste dagarna. Det är livsfarligt att ge sig ut på gatorna här, det går inte att hålla fingrarna i styr. Det finns verkligen allt man vill ha och lite till. Har blivit lite besatt av leo-print sen jag kom hit, köper allt jag kan i leopard. Det är så fint!
 

tired

Publicerad 2013-09-29 22:47:00 i england,

 
Idag är jag så fruktansvärt trött vilket är väldigt konstigt med tanke på att jag sov till klockan halv tolv imorse. Har varit och storhandlat, blivit visad en ny löprunda samt varit och ätit på en riktig engelsk pub idag. Imorgon satsar jag på att ha en massa ny energi och orka lägga upp bilder från gårdagen. Nu ska jag bara kolla massor gossip girl tills jag somnar, natti natti my sweethearts ♥

In the middle of the night

Publicerad 2013-09-29 02:37:00 i england, shopping,

 
Idag har jag haft en heldag inne i london och varken min plånbok eller mina fötter mår speciellt bra nu. Har iallafall haft en kanondag med ronja och kom inte hem förrän runt halv elva på kvällen, har aldrig varit ute så länge här i england, hehe. Nu är jag iallafall supertrött och ska sova. Bilder från dagen kommer imorgon, natti natti  ♥
 

candy time

Publicerad 2013-09-27 18:45:50 i england,

 
Fredag = fredagsmys! Det spelar ingen roll vart jag är, fredagsmyset är obligatoriskt. Kinder bueno white är en ny favorit som jag aldrig sett i sverige. Får köpa med mig ett lager hem, haha. 

Friday morning

Publicerad 2013-09-27 10:46:26 i england, träning,

Jag lyckades ta mig upp skapligt och är nu på väg ut på en powerwalk innan frukosten. Tacka gud för att hushållerskan är här på fredagar så jag hinner göra sånt här! Det är en sån skillnad från att gå upp klockan 04:30 för att börja jobba som jag har gjort det senaste året. Kommer aldrig kunna återvända till sådana tider efter detta, never ever. 
Fredag idag, och imorgon ska jag åka in till piccadilly i london för att träffa folk och shoppa. Lyckorus!
 

Late run

Publicerad 2013-09-26 23:36:00 i england, träning,

 
 
Idag lyckades jag få till en löprunda på kvällen. Helt underbart att fortfarande kunna springa i linne och känna kvällssolens strålar värma ryggen. Det kändes som att endorfinerna bara pumpade runt i kroppen och det var knappt jobbigt att springa sju kilometer. Tog verkligen tillvara på det, för sådana tillfällen är väldigt sällsynta för mig. Nu är det sängen och några avsnitt gossip girl som gäller, natti natti ♥
 

New in

Publicerad 2013-09-26 14:05:00 i england, shopping,

 
Idag började jag dagen med frukost på starbucks tillsammans med rebecca, en svensk tjej som jobbar som au pair i cobham. Det var efterlängtat att få prata lite svenska med någon i min egen ålder. På vägen hem stannade jag på en butik som sålde smink och köpte en ny foundation och primer. Utbudet i cobham är litet, men de har i allafall det nödvändigaste. 
 

time for my beauty sleep

Publicerad 2013-09-25 21:10:00 i england,

 
Tiden går så fruktansvärt fort, jag har redan gjort nio dagar här och åker hem om bara sjutton dagar. Men det känns okej att tiden går fort, börjar sakna alla där hemma. Men samtidigt så ser jag fram emot att få shoppa massor mer och att få se ännu mer av london. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla några avsnitt gossip girl innan jag somnar, sov gott alla fina 
 

Right now

Publicerad 2013-09-25 17:15:00 i england,

 
Hur ofta har man tid för sånt här? Sitter i soffan och dricker kokosvatten framför anthony kiedis självbiografi. Älskar lugna dagar ♥

some time for myself

Publicerad 2013-09-25 13:52:00 i england,

 
De senaste dagarna har sett någorlunda lika ut. Det har varit frukost-löpning-lunch-handla-kvällsmat och där i mellan har jag jag städat och fixat. Dagarna går väldigt fort och allt tar längre tid än vad jag är van vid. Att laga mat, plocka och diska åt minst fyra personer tar tid och att handla i de stora engelska affärerna som jag inte har lärt mig att hitta i än tar betydligt längre tid än vad det gör att handla hemma där man hittar. Idag är både hushållerskan och en yogainstruktör här så jag har haft tid att sitta ner och läsa bloggar med en kopp kaffe under förmiddagen. Nu ska jag ge mig ut och springa innan det är dags för lunch. 

A smooth sea never made a skilled sailor

Publicerad 2013-09-24 23:13:00 i Allmänt,

 
Att jag åkte hit till england berodde till stor del på att jag kände mig väldigt vilsen och stressad över vad jag skulle göra i livet. Jag har gjort två underbara stora resor, en volontärresa och en backpack-resa i asien. Dessa två resor har varit mål i livet för mig, och när jag kom hem i våras efter att ha backackat i två månader visste jag inte vad nästa mål i livet skulle bli. Jag har alltid haft mål som jag kämpat för och nu kändes det bara konstigt att jobba och spara pengar utan mål. Jag var inte, och är fortfarande inte, redo för att bara låta livet gå på, jobba och lägga alla pengar på mat, hyra, bil osv. Jag är inte klar med resandet och allt sånt. Jag är inte redo att fastna någonstans än.
 
Det enda jag visste när jag åkte till england var att jag var tvungen att skaffa en någorlunda plan för framtiden och att jag var tvungen att komma ifrån lilla motala. Jag har trivs inte där, jag blir väldigt rastlös och påverkas något enormt av alla människor och deras negativa anda i den staden. Det enda som håller mig kvar i motala är att jag har större delen av min familj och min pojkvän där. Jag var först inställd på att flytta till oslo för att jobba men det kändes inte helt hundra procent, jag ville komma längre bort, till något som skiljer sig lite mer från sverige än vad norge gör. Jag var inte heller redo att ta steget att flytta till ett land som jag aldrig ens har besökt. 
 
Så på en kväll bestämde jag mig för att strunta i alla planer jag haft och åka till england på egen hand. Jag hade inte gjort någonting helt ensam innan och det kändes som att jag behövde göra något själv för att ge mig själv en chans att känna vad jag verkligen vill. Det är nog det snällaste jag gjort mot mig själv. Efter att ha jobbat utan någon semester sedan jag tog studenten (förutom asienresan) och innan dess jobbat i stort sett varje helg och lov under hela min gymnasietid så behövde min kropp få vila upp sig. Jag har aldrig känt mig så utvilad och klar i huvudet som nu. Och den ständiga stress och ångest som jag dragit runt på det senaste halvåret i motala har släppt.
 
Nu har jag varit här i lite mer i en vecka och än har jag inte riktigt kommit fram till någon plan eller något nytt mål i livet. Men jag får inte ont i magen när jag tänker på framtiden och jag känner mig inte stressad över att jag måste komma på vad jag vill göra i livet. Jag har kommit på lite saker som jag funderar på inför vintern och nästa år, men än så länge så är det bara tankar och inget mer än så. Lite alternativ ifall jag inte får för mig att dra iväg någonstans eller göra någonting annat. Det känns som att framtiden kommer bli bra, hur den än blir. Vart jag än hamnar och vad jag än gör så kommer det lösa sig 
 

Vita Coco

Publicerad 2013-09-22 18:24:48 i england, träning,

 
 Vita Coco som är svindyrt i sverige kostar bara 10 kronor här så det är perfekt att springa in på waitrose efter promenaden eller löprundan och köpa sig lite återhämtning. Här finns det även vita coco med persika som är mycket godare än orginalet. Yummie!

time for a run

Publicerad 2013-09-22 13:45:00 i england, träning,

 
 
 
Det är så skönt att få sova ut på morgonen, inte behöva stressa eller jobba och att ha massor energi till att träna. Nu ska jag ge mig ut på en löprunda genom cobham, min kropp har verkligen längtat efter det här 

Victoria's Secret

Publicerad 2013-09-21 00:00:54 i england, shopping,

 
 
 
Älskar Victoria's Secret, allt är så himla fint och rosa. Jag var inne i butiken i över en timme idag, det tog tid att hitta på alla fyra våningar och att det var proppat med folk gjorde inte saken lättare. Fick med mig lite trosor, body butter och body mist. Min favorit är body butter från Victoria's Secret, använder det varje dag och det är verkligen som balsam för huden. Så nu har jag ännu en god doft och fler lär det nog bli under min vistelse i england. 

London City

Publicerad 2013-09-20 23:09:00 i england,

 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag alltså varit inne i London och shoppat. Bästa. Shoppingen. Ever!!! Jag gjorde bara oxford street och bond street idag men det räckte för att göra mig nöjd. Så himla fin stad och så sjukt bra utbud. Det fanns verkligen allt och lite till. Jag fixade allt med tåg och tunnelbanor utan problem så jag är redo att åka in igen så snart som möjligt! 

Morning walk

Publicerad 2013-09-20 10:17:00 i england,

 
 
 
 
Promenad med tosca genom cobham. Nu ska jag fixa i ordning mig sen ska jag ta mig in till centrala london för lite shopping. Ska åka tåg och tunnelbana helt ensam, har aldrig varit i london så vi får se om jag lyckas hitta rätt. Skönt att komma till något lite större än cobham iallafall!
 

Breakfast

Publicerad 2013-09-19 13:10:00 i england,

 
C-vitamin, ice coffee, musli och färska bär fick jag till frukost imorse. Jag är verkligen inte van vid att få vakna av mig själv utan något alarm på morgonen och komma ner till ett bord där frukosten står framdukad, men jag klagar inte.  

the room

Publicerad 2013-09-17 12:48:34 i england,

 
 
 
Det här rummet bor jag i här i england. Det är typiskt engelskt med heltäckningsmatta, stora gardiner och en eldstad i rummet. Jag trodde jag skulle bo i ett jättelitet rum så jag fick en chock när jag fick se det här stora rummet. Väskan är uppackad och nu ska jag ge mig iväg på en powerwalk.
 

London

Publicerad 2013-09-17 00:01:00 i resa,



Har varit på resande fot hela dagen. Åkte till linköping tidigt imorse, därifrån flög jag till amsterdam för en mellanlandning och sen flög jag vidare mot london, där blev jag upphämtad och tillslut hamnade jag i cobham där jag ska bo i en månad framöver. Lämnade väskan och drog direkt in till "city", åt god mat och gick runt på gatorna som inte alls såg ut som jag föreställt mig, allt är mycket större. I flera butiker, restauranger och caféer var det skyltat om att de behöver personal så om jag bestämmer mig för att stanna här lär det inte vara svårt att hitta ett jobb. Än så länge är allt är väldigt ovant och jag vet inte vad jag kan förvänta mig, men allt känns bra iallafall. Nu är jag supertrött och ska krypa ner i sängen och ladda upp för morgondagen som blir min första heldag i england. 

Amsterdam

Publicerad 2013-09-16 15:29:56 i resa,


Nu är jag på flygplatsen i amsterdam och inväntar flyget mot London. Rihanna och en stor starbucks-latte håller mig sällskap.

Packing

Publicerad 2013-09-13 12:46:00 i resa,

 
 
På måndag lämnar jag Sverige för England och nu är jag mitt i packningen. Sängen är fylld med kläder och jag vet inte hur jag ska lyckas få ner allt i resväskan. Har varit och haft hejdå-frukost med bästa vännen som flyttar till Norge på söndag. Jag plus tre av mina vänner flyttar ifrån motala den här helgen. Tycker det är så bra att vi lämnar lilla motala för nya äventyr men ett stort minus är att jag kommer sakna allihopa väldigt mycket. Men hur underbart är det inte att få åka och hälsa på sina vänner och samtidigt få se massor nya ställen sen! 
 

Ben & jerry's

Publicerad 2013-09-10 17:13:00 i Allmänt,

 
under de senaste dagarna har jag försökt vara hälsosam. har tränat mycket och ätit någorlunda nyttigt. så idag tyckte jag själv att jag förtjänade en big cheat day med ben & jerrys. vad passar bättre en regnig tisdag än glass och pojkvänsmys framför tvn?
 

marc jacobs

Publicerad 2013-09-10 12:45:00 i Allmänt,

 
fick den här underbara parfymen i present för några dagar sedan. det var kärlek första gången jag luktade på den och nu är den äntligen min 
 
 

juice

Publicerad 2013-09-05 16:08:00 i Allmänt,

 
 
 
färskpressad juice på bladselleri, ingefära, grönt äpple och citron är min räddning under trötta dagar. man blir jättepigg av den och därför är den perfekt innan ett träningspass eller på morgonen efter en natt med för lite sömn. dessutom är den sjukt god också, yummie.

new in

Publicerad 2013-09-04 12:42:00 i Allmänt,

 
fick med mig två par nya skor hem igår och nu känner jag att hösten mer än gärna får komma.

Om

Min profilbild

Josefine

Sverige, 21 år. Får inte nog av att resa och har gjort allt ifrån att volntära i afrika, backpacka i asien och glassa runt på shoppinggator i europa. Gillar kärlek, vänskap, träning, foto, kläder, musik och allt sånt där. Bor för tillfället i en alldeles för liten stad och har alldeles för stora drömmar. Hoppas att inom en snar framtid packa väskan och ge mig iväg på nya äventyr i livet och kanske en dag hitta mig själv, eller något annat intressant.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela